KERAMIEK EN BOETSEREN

In atelier C12 van RETORT.

Jaarlijks drie series van tien lessen. 
Start: September, Januari, Maart. 

Een leskaart van 10 lessen kost €160,-  deze is 11 weken geldig
Een leskaart van   5 lessen kost € 90,-   deze is   5 weken geldig
Geen lessen in de schoolvakanties, gemiste lessen kunnen op een andere dag ingehaald worden. Bij de 10 lessenkaart is één extra week om in te halen inbegrepen. Aansluitend aan een leskaart kan één of meer losse lessen á 20,- per les geboekt worden.

Instappen is het hele jaar mogelijk.

De cursus wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 7 deelnemers. Iedereen kan op individuele wijze aan het werk en daarbij voldoende begeleiding ontvangen.

De cursustijden:

Maandag    10.30  - 12.30 u.

Donderdag 19.30 - 21.30 u.

Vrijdag        10.00 - 12.00 u. 

Beginners en gevorderden,

Heeft u altijd al met klei willen werken? Sculpturen, schalen, vazen, reliefs, mens- of dierfiguren willen maken? Wilt u ervaren hoe ontspannend het bezig zijn met een natuurlijk materiaal is? U kunt in deze cursus de technieken die hiervoor nodig zijn leren.

OF: Heeft u in het verleden met klei gewerkt en wilt u hiermee doorgaan, de draad weer oppakken?
Deze Cursus biedt o.a. de volgende mogelijkheden:
-opbouwen vanuit de hand
-opbouwen met ringen of rollen klei
-opbouwen vanuit klei plakken
-werken met structuren, afdrukken in klei
-diverse decoratietechnieken, bv. engobes en majolica, glazuren en ideeën van deelnemers voor zover die binnen de mogelijkheden liggen.

 

Als afsluiting van het seizoen wordt er in juni een dag Raku gestookt.. (Japanse techniek waarbij het werk buiten gestookt en gesmoord wordt waarbijeen verassend craquelé effect ontstaat.)

WORKSHOPS. 

Iedereen die, met een groepje van 3 tot 6 deelnemers een workshop van een weekend of bijv. twee zaterdagen, wil boeken kan hierover informatie aanvragen.
Aanmelden kan per groep. Data en prijs na overleg.

Docenten en Beeldend kunstenaars van alle disciplines die aan de slag willen met keramische technieken kunnen zich ontwikkelen dmv. workshops materiaalkennis, basistechnieken of specialistische technieken. O.A. handvormen, boetseren, decoreren, gebruik keramiekoven, werken met gipsmallen, enz.